Thursday, January 12, 2017

Nyt tapahtuu.

Joulun ja uudenvuoden välisenä aikana ei raksalla ollut ketään. Kävimme kuitenkin lähes päivittäin tarkistamassa tilanteen ja tyhjentämässä ilmankuivaimen säiliön.

Asennusporukka palasi töihin kolmas tammikuuta ja sitten alkoi tapahtua. Ikkunat paria suurinta lukuun ottamatta on nyt asennettu, laipioissa on koolaukset levytystä varten, väliseinät on tehty, tosin toinen puoli on levyttämättä kun sähkärin pitäisi laittaa loput putkitukset paikalleen.

Saunaan ja pesutilan väliseinät on muurattu harkosta, kuten myös keittiön ja makuuhuoneen välinen seinä puulieden kohdalta, todella siistiä työtä. Koska ulkoseinät ovat hirttä, kosteat tilat vaativat koolauksen ja tuennan joka sallii hirsien painumisen ja tietysti levytyksen. Samoin kaikissa väliseinissä on 4-5 cm painumisvara.

Eteläpuolen terassilaudat ovat paikallaan, järven puolella suurin osa.  Liukuovet painavat noin 250kg, nosturia ei voi käyttää, mutta terassia pitkin ne pystyy raahaamaan paikalleen.

Taloon on tulossa yläpohjaan tarkistusluukku katolle. Keittiökaapiston yläpuolelle vedetään pari putkea lämpöpumpulta, ne kytketään pumpulta kaivolle menevään putkeen jäähdytystä varten.
Näin saadaan jäähdytys olohuoneeseen ja päämakuuhuoneeseen kesän helteitä varten. Tosin tällä hetkellä ei kyllä helle tule mieleen kun pakkasta on viisi astetta ja tuulta reilut 10 m/s.

Autotalliin on ilmestynyt aluskate ja ruodelaudoitus on käynnissä.  Pohja sulaa kuulemma reilussa viikossa, jonka jälkeen voidaan asentaa lattiaeriste ja suorittaa valut vaikka talvi onkin. Hyvä niin, kuivaa säilytystilaa ei koskaan ole liikaa, oli rakentaminen sitten kesken tai valmis. Tallin lattiaan harkitsen kyllä Mastertoppia jos sen saa riittävän lämpimäksi. Työnjohtaja toi 20kW löpölämmittimen lainaan, sillä kyllä 50 neliötä lämpenee. Talossa sisälle puhaltavaa ei haluttu käyttää mutta tallissa pieni käry ei haittaa.

Nyt näyttää aika lupaavalta, uusi työnjohtaja hoitaa hyvin hommansa ja osan myyjienkin työstä. Asennusporukkaa on ollut 5-6 miestä joten kyllä tapahtuu.

No comments:

Post a Comment