Tuesday, April 17, 2018

Koronkiskontaa

En malta olla tässä vielä toteamatta että kuluttajaa suojaa viivästyskoron osalta korkolaki, siinä todetaan ykskantaan että viivästyskorko on Suomen pankin (EKP) puolivuosittain vahvistama viitekorko plus 7%. Tätä korkeampaa viivästyskorkoa ei voi sopia kuluttajakaupassa. Jos korkoa yritetään periä enemmän, on kyseessä kiskonta tai törkeä kiskonta.

Viivästyskorko on tuossa perintäkirjeessä 11,5%. Sehän on melkein tuplat lain määrittelemään maksimiin verrattuna. Ferenda käyttää hallitsevaa asemaansa (iso lakiasiaintoimisto) ja uhkaa isoilla oikeudenkäyntikustannuksilla ja luottotietojen menetyksellä, ja korko näyttää olevan systemaattisesti sama muillekin lähetetyissä kirjeissä. Selvästi tavoitellaan merkittävää taloudellista etua mikä viittaa törkeään kiskontaan.

Kiskonnasta saa sakkoja tai enintään kaksi vuotta vankeutta. Mutta ehkä Suomen laki ei koskekaan Ferendan lakimiehiä...heillähän on konttori myös Ruotsissa.

Rahasta ei nyt ole kysymys vaan periaatteesta. Mammu väittää edelleen ettei perustukset kuulu alkuperäiseen kauppasopimukseen. Siinä tapauksessa on vielä törkeämpää niistä laskuttaa.

No comments:

Post a Comment