Saturday, April 14, 2018

Lisävaateita Mammutilta - tarina jatkuu...

Kerrottakoon tässä taustana että kun kauppaa tehtiin, todettiin että autotallin osalta toimitus on normaali matalat perustukset sisältävä paketti, taloonhan tuli pohjakerros toiselta toimittajalta kun sitä ei Mammulta saanut.

Laskussakin luki että "Päätoimitus ja perustukset". Väittävät että hehän ovat toimittaneet tilausvahvistuksen. En viitsi nyt tähän kaivaa kauppakaarta mutta kyllähän se on niin että jos alkuperäisen kauppasopimuksen sisältö muuttuu, tilausvahvistuksessa pitää selvästi indikoida muutokset ja jos jotain jää pois, hyvityksen pitää näkyä loppusummassa. Ei toimittaja voi yksipuolisesti noin vain jättää tavaraa pois ja vedota tilausvahvistukseen.

Koko asiaan emme olisi edes kiinnittäneet huomiota, mutta kas kun Mammun talousjohtaja painosti ankarasti lukemaan niitä dokumentteja kunnes ymmärrämme ja jos emme ymmärrä niin palkkaamaan henkilön joka ymmärtää (löytyy tuolta aiemmista postauksista). No tämän verran ymmärsimme.

Pari viikkoa sitten toimari soitti vaimolleni yli 4 tunnin puhelun jossa kävi asiaa läpi. Valitti että talo oli tullut hänelle maksamaan 25000€ enemmän. Lupasi että asia sovitaan ja hän selvittää ja soittaa uudelleen. No ei soittanut.

Siispä vaateisiin...lakiasiaintoimisto Ferendalta tuli perintäkirje perustuksista ja koroista. Väittävät että karhuja olisi lähetetty. Ehkä on muttei ainakaan meille. Lisäksi uhkaavat käräjäoikeudella ja luottotietojen menetyksellä, mikä on kuulemma laitonta, tiedä sitten.

Kannattaisi lakiasiaintoimiston varmaan tutustua Mammun viimevuotiseen tilinpäätökseen, se näyttäisi olevan 860 000€ tappiolla (edit: rahoituserien jälkeen 954 000), vaikka rakennusala on käynyt pari vuotta kuumana. Voi pian jäädä liksat saamatta, tosin lakimiehethän ne ovat ensimmäisenä haaskalla. 

Ei hyvältä näytä niiden asiakkaiden kannalta jotka ovat tilauksen tehneet ja maksuja maksaneet. Itse olisin hyvinkin huolissani.

Toimari on muuten sitä mieltä että ei näillä nettikirjoituksilla ole mitään merkitystä. Tarkistin että tähän päivään mennessä blogilatauksia oli noin 34000. Toivottavasti blogi on kuitenkin auttanut lukijoita ymmärtämään ainakin sen ettei myyjien puheisiin ole juuri luottamista: "mistään ei tarvitse huolehtia"...

No comments:

Post a Comment