Tuesday, June 20, 2017

Yhteenveto

Tässä vaiheessa tuntuu siltä että hyvä mökki siitä kuitenkin syntyi. Alku oli kyllä karsea.

Jonkinlaisena yhteenvetona toteaisin mm. seuraavaa:

-rakennusalalla myyjien puheisiin ei ole luottamista

-kun kaupat on tehty ja nimi paperissa, toimittajalta tulee myöhemmin tilausvahvistus jonka sisältö on erilainen kuin kauppasopimuksessa

-piirustuksiin piirretyistä osista osa kuuluu toimitukseen ja osa ei

-muiltakin osin toimittajat pyrkivät hieman luistamaan, kuten esimerkiksi ulkoportaista vaikka ne ovat kuvissa, tai autotallin ränneistä ja lumiesteistä

-asiakkaalle toimitettavat "ohjeet", lappuset tai vihkoset ovat mainoksen muotoon painettuja sopimuksia jotka sisältävät velvoitteita tilaajalle. Kannattaa ottaa ne kaikki mukaan, poistua pariksi päiväksi ja näyttää asiantuntijalle jossain muualla.  Vaan sitäpä ei myyjä mielellään sallisi vaan patistaa laittamaan nimen paperiin nyt ja tässä. Jos patistusta esiintyy niin heti ulos myymälästä.

-koordinaatiossa ja aikataulutuksessa olisi toimittajilla paljonkin kehittämisen varaa. Turha tuoda ikkunoita paikalle ensimmäisenä.

-jätelavaa ei käytetty vaan omaa kuomukärryä. Sitä piti toki tyhjentää välillä tiuhaan tahtiin, ehkä 20-30 kertaa. Jätelavan vuokra on 2-8€/pv (300pv) plus jätemaksu ja kuljetus. Nyt kuluja oli ehkä noin 500€.

-termit "muuttovalmis", "avaimet käteen" yms. ovat myyjien keksintöjä ja harhaanjohtavia. Niiden sisältöä ei ole missään määritelty ja se vaihtelee toimittajasta toiseen. Tässä tapauksessa se alkoi siitä että piti järjestää 30 kuormalavaa ja pressuja ja olla vastaanottamassa tontilla tavaraa 24/7, sekä järjestää jätekuljetusta, siivousta, taukotupia jne. Vaikka myyjän mukaan "mistään ei tarvitse huolehtia". Todellisuudessa pitää nimenomaan huolehtia kaikesta, maadoituskaapelin asennuksesta piirustusten kopiointiin ja toimittamiseen eri instansseille.

Laitetaas nyt kuitenkin pari kuvaa kevennykseksi tähän loppuun, kalustus on alustava tässä vaiheessa:

Terassilta:

2 comments:

  1. Hei Hannu!
    Olen kanssasi aivan samaa mieltä, tai oikeastaan valitettavasti kokemusta avaimet käteen-ratkaisusta on okt:n muodossa. Jotenkin sitä on hulluus iskenyt ja vuodet pyyhkineet pahinta ketutusta aiemmin koetusta ja sitä haluaisi rakennuttaa mökin. Ilmeisesti ei kuitenkaan kannata. Bisnes on samanlaista kuraa joka toimittajalta, ei mitään selkärankaa.

    ReplyDelete
  2. Ei ihme jos monet ostaa jonkin olemassa olevan mökin ja tyytyy siihen mitä saa. Pistekohtainen remontointi on helpompi hallita, mekin olemme okt:ta rempanneet moneen otteeseen hyvin tuloksin.

    On tietenkin mahdollista että on joku toimittaja joka hoitaa homman tyylikkäästi ja taidolla. Sellaisen löytäminen voi olla haastavaa. Paras apu lienee tämä internjet.

    ReplyDelete