Sunday, June 11, 2017

Loppusuoralla ollaan

Seuraavaksi vuorossa käyttöönottokatselmus.  Sitä varten pitää tilata lämpökaivon sijaintikatselmus yhdestä numerosta ja lvi-katselmus toisesta.

Lisäksi pitää toimittaa rakennesuunnitelmat, iv-suunnitelmat, kvv-suunnitelmat ja todistus verottajalta siitä että rakentamisilmoitus on tehty. Kumma että kiinteistövero tuli jo viime vuodelta. Mistäköhän verottaja sen on keksinyt?

Ei ole kokemusta lämpökaivon sijaintikatselmuksesta. Koska kaivo on pumppuun nähden alarinteessä, voi ilmauksen tehdä sisältä käsin, eikä maastossa ole pintaan vedettyä tarkastuskaivoa (kun sitä ei kuulemma tarvita). 

Mielenkiintoista nähdä mitä tuossa tehdään. Oletus on että pari ukkoa ajelee paikan päälle, pällistelee aikansa ja laskuttaa muutaman tunnin työn ja kilometrikorvaukset.

Kaippa noista parin tonnin suojelurahat maksamalla selviää. Elleivät sitten keksi siirrättää lämpökaivoa vaikka metrin toiseen paikkaan.

Vielä on joitakin yksityiskohtia vaiheessa, tallin avaajat olivat väärän malliset ja uusia on odoteltu noin kuukausi. Tallin nurkassa on omalla sisäänkäynnillä oleva varasto, siihen on tehty yksi tuuletusaukko talliin!!! Hei haloo, ei kai yksi 100mm venttiili pysty ilmaa vaihtamaan.  Sisäänkäynnin syöksytorvien asennusta pitää säätää portaiden vuoksi (ulkoportaat eivät sisälly toimitukseen). Liesituulettimen huippari on kytkemättä ja reilut 2m putkea sekä sen (näkö)suoja asentamatta. Vielä pitää selvittää mistä säädetään autotallin ja alakerran lämpötiloja.

Alakerran lattiapinnoitteita asennetaan omana työnä. Vinyyliä tulee, tämä laji on hankalammin asennettavaa kuin yläkerrassa. Pontti ei mene paikalleen ihan noin vain, saa asetella ja naputella.

Tallista irrotettiin vuorilaudat maalausta varten, ne oli tätä varten jätetty naulaamatta pohjaan asti. Hirsipaneeleihin laitettiin pohjuste. Talon seiniin se levitettiin kasvinsuojeluruiskulla ja harjalla, ruiskun pumppu on jossain vaiheessa hajonnut, käväisin etsimässä uutta. Löysin 60-wattisen halpis-sähköruiskun melkein puolet halvemmalla, joten otin sen kokeeksi. No sehän osoittautui toimivaksi ja sillä sai tasaisen kerroksen nopeasti. Tosin laudan pinta on epähomogeenista, toinen kohta imee kuin sieni ja toinen ei, siveltimellä sitä voi helpommin korjata ja lisätä tarvittaessa. Sitä en osaa sanoa onko sillä lopputuloksen kannalta merkitystä. Ikkunat ja pellit joutuu pyyhkimään lakkabensiinillä, sen verran hajasumua ruiskusta lähtee.
Lisäys: Pohjuste ei muuten lähde lakkabensiinillä. Kovempia liuottimia tarvitaan.





No comments:

Post a Comment