Tuesday, June 20, 2017

Lopputarkastus tehty

Päätoimittajan osalta alkaa olla melko lailla valmista. Viime viikolla tilailtiin lopputarkastusta,  ja kaupungilta kävi sitten kolmen miehen joukkue navigaattoreineen arpomassa lämpökaivon koordinaatteja. Olin merkannut muistiin ristimittausetäisyydet terassin tolpista, joten osasin kertoa muutaman sentin tarkkuudella missä kohti kaivo on.

Omana projektinani asentelin kierreportaat. Ei ihan mennyt kuten opasvideossa. Kuilun kaidetolpat olisi pitänyt propata 8 cm päähän laatan reunasta, tällöin kaide olisi jäänyt seinälinjasta keskemmälle. Päätin sitten rakentaa L-profiilista kulmalistan, siispä Kuusakoskelta 120x50x5-ainesta, rälläkkä kouraan ja leikkelemään ja porailemaan. Näin kiinnitys laattaan saatiin kuilun puolelta eikä vinyyliin tarvinnut tehdä tolppien kohdalle reikiä. 8 mm kierretangosta (8.8) vaan pätkiä, laattaan 10 mm reikä, 2/3 täyttö Sika-injektiomassalla ja tanko perään. Jämähtää aika joutuisaan. Seuraavana päivänä kierrettiin mutterit paikalleen, pitää vielä lyhentää tangon päät ja korvata tavalliset mutterit huppumuttereilla. Ainakin IKH:lla näytti olevan aika siistejä. Käyntikolmion kumpaankin laitaan jäi noin 20 cm aukko kaidetolppien väliin, joten asensin tukevasta katiskaverkosta palat nippareilla aukkoon ettei tarkastaja putoa. Kumma kyllä tuo verkko istuu tuohon metallikaiteeseen visuaalisesti yllättävän hyvin. Saattaa silti olla että haen pari 20mm ainesputkea joilla korvaan nuo verkonpalat.

Eilen 19.6.2017 oli sitten lopputarkastus. Erinäisiä asioita ihmeteltiin. Piipuissa ja niiden pelleissäkin pitäisi kuulemma olla tyyppihyväksyntäkilpi. Jaa. Kai niissä sellaiset on, ei kai hyväksymättömiä piippuja kukaan uskalla myydä?  Kun ikkunat ovat korkeita, pitää niiden olla ns. turvalasia löytyi niistä ainakin standardin numero.

Ihan kaikkia dokumentteja ei saatu kasaan, joten hieman täydennettävää jäi, mutta hyväksyntä saatiin. Aikamoinen byrokratia noissa on, mittauspöytäkirjaa, vesikalusteluetteloa yms. tarvitaan monenlaista. Onhan niistä toki se hyöty että näin voidaan varmistaa että tärkeät asiat tulevat tehtyä kuten vesiputkiston koeponnistus.

Virolainen alihankkija sai Mammutilta toukokuussa ns. fudut. Ilmeisesti häneltä ei löytynyt osaavia sisustajia, pystytysporukka kyllä osasi asiansa. Saimme sen vaikutelman että puuttui myös halua maksaa tehdystä työstä. Se ei käy, silloin jäävät myös työnantajamaksut suorittamatta.

Työn tuli saattamaan loppuun paikallinen yrittäjä, joka on hoitanut asiat hyvin. Se oli Mammutilta oikea liike.

Mammutin työnjohtaja kävi perjantaina ja se olikin (hieman yllättäen) myös työn luovutuspalaveri. No, ei siinä mitään, hyvässä mallissa on asiat. Nuo edellisessä postauksessa mainitut asiat (varaston tuuletus, tallin ovenavaajat, liesituulettimen huipparin kytkentä) ovat tosin vielä tekemättä mutta ne on nyt kuitenkin kirjattu. Lisäksi katolle yläpohjan tarkistusluukulle on asennettava käyntisilta. Tässä vaiheessa uskon että ne siitä järjestyvät (asiaa varmasti auttaa että rahaa on vielä kanissa). Ramille kyllä kehut asioiden hoidosta!

Isompia juttuja on vielä ulkomaalaus ja pihatyöt. Osa saadaan maalattua omin päin, ainakin autotalli. Maalausliike aloittaa näillä näkymin heinäkuussa.








No comments:

Post a Comment