Wednesday, November 18, 2020

Haasteet 2018/2019

On ollut melko rauhallista, mitä nyt viime vuonna pieni vesivahinko. LVI-liike kävi asentamassa karkeasuodin- radon- ja ph-patruunat. Muutaman kk kuluttua todettiin että mitä h... teknisen tilan lattia on märkä!

Suodatinpurkin o-renkaan välistä tihkutti vettä. Eikun soitto LVI:lle, kaveri kävi tiukkaamassa suodattimen ja vuoto loppui. Mutta kosteutta oli imeytynyt jo tilan kahteen gyproc-seinään ja sen takana olevien tilojen vinyylilankkujen alle.  Kutsuttiin vahinkotarkastaja paikalle, joka mittaili kosteuksia ja repi vinyylejä irti melko isolta alueelta, niin pitkälle että tuli kuivaa vastaan.

Vakuutusyhtiö sanoi että ei ole heidän ongelmansa, on asennusvirhe. Samaa sanoi suodatintoimittaja. Asennuksessa pitää kuulemma käyttää rasvaa o-renkaalle (ei ollut paketissa). LVI-liikkeelle reklamoitiin, vaan mitään ei kuulunut. 

Kun kosteutta ei kannata pitkään pitää rakenteissa, leikkasin kostuneet gyprocit pois, villoja en poistanut vaan asetin tuet siten että taakse pääsi ilma hyvin kiertämään. Myös betoninen seinäelementti näytti imenee kosteutta, joten raapattiin pintamaalia sen mitä irtosi, tuli siihen ainakin naarmuja. Sitten pari lämpöpuhallinta liikuttamaan ilmaa pienellä teholla. Vinyylit kuivattiin ja pinottiin odottamaan parempia aikoja. Rakenteet pidettiin avoinna 6-8 kk.  Kun LVI-putiikki ei osoittanut vieläkään kiinnostuksen merkkejä, hain uutta gyprokkia korvasin sillä seinän alaosasta leikatun puolen metrin korkuisen suikaleen. Taakse tuki, kittaus ja maalaus. Hyvä siitä tuli, vaikka selkä-lonkkavaivaiselta etenikin hitaasti.  

Lattiavinyylit saatiin laitettua takaisin aika hyvin, vaikka ladonta menikin "vastakarvaan". Oli onneksi pari pakettia uusiakin jemmassa. Tästä episodista selvittiin omin voimin.



No comments:

Post a Comment