Sunday, April 30, 2017

Lisää viivettä

Kohta on kuukausi edellisestä postauksesta, mutta eipä tässä ihmeitä ole tapahtunutkaan. Lattiavalun päälle laitettiin tasoitetta vajaat 600kg. No siitä tuli hyvä, ja se ehti kuivua mukavasti ennen lattiapinnoitteiden asennusta. Nyt vinyyliparketit on asennettu, hyvän tuntuinen materiaali, tosin syytä ollakin kun hinta on yli 7-kertainen peruslaminaattiin verrattuna. Olenkohan jo maininnut että paketin peruslaminaatista saatiin hyvitystä peräti reilut 7€ neliöltä?

Vaihdettiin vakiolistat vähän leveämpiin (lisähintaan tietysti). Järeää hirttä vasten halvin 42 mm olisi näyttänyt vähän rimpulalta. Listoitus on vielä kesken. Tallin seinät ja katto on levytetty, väliseinäke vielä kesken.

Käyttövesi tulee, vesikalusteet on vielä asentamatta, mutta tallissa on hana. Muutamana päivänä on vettä juoksutettu maastoon ja vähän imeytyskenttään. Eka päivänä vesi oli hieman sameaa mutta jo toisena päivänä ihan kirkasta. Päätettiin asennuttaa suodatin hanojen säästämiseksi, kustannus 120€, vaihtopatruuna 30€, se vaihdetaan tarpeesta riippuen 1-2 kertaa vuodessa. Olkoon nyt vaikka vuoden käytössä. Jos toisessa patruunassa ei näy hiekka tms. niin eipä sitä sitten kai enää tarvita. Tietysti veden laatu pitää vielä tutkituttaa.

Tällä viikolla pitäisi asentaa sähkö- ja oletettavasti myös vesikalusteet.

Saunassa tuli takapakkia. Makkaria vasten olevalle seinälle oli laatoituksen kohdalle tungettu villa lujalevyn ja harkkoseinän väliin. Ei kuulemma pidä laittaa, tulee laatat alas. Itse en osaa sanoa miten asia on, mutta "vakiorakentajamme" manasi ja repi seinän alas. Sääli, sillä laatoittaja oli tehnyt todella siistiä työtä.  Piippu- ja kiuasasentajalta oli jäänyt perjantaina homma kesken kun joku savuputken osa puuttui tai oli vääränlainen, ei mennyt sen osalta työtä onneksi hukkaan.

Ongelmana näissä on, että työmaalla käy milloin kukakin tekemässä kuka mitäkin. Toimittajalla pitäisi olla nimetty työnjohtaja koko ajan paikan päällä valvomassa. Nyt vaan on käynyt niin että tuota hyvää työtä tekevää ydinporukkaa on juoksutettu ympäri Suomea parsimassa muiden porukoiden jälkiä.

Vielä pari sanaa toimittajavastuusta. Urakoitsija oli vuokrannut porukalle rivitaloasunnon projektin ajaksi. Vuokra-aika on nyt loppu ja porukat joutuvat ulos. Herää kysymys mites majoitus nyt järjestetään ja kuka maksaa? En ajatellut asettua vapaaehtoiseksi.

Mökki on tietysti nyt lämmin ja kohta vesihuoltokin toimii, mutta siellä ei kuulemma saa yöpyä ennen lopputarkastusta. Toisaalta eihän mökkiin voi muutenkaan muuttaa joten mitäs sitte? Mahtaako lopputarkastuksella olla mökin tapauksessa muuta virkaa kuin rahastus...tämä heittona virkamieskunnan suuntaan.

Ydinporukka on siistiä ja he nyt voisivat sillä ollakin, mutta muista ei ole takeita. Kumma kyllä kaikki rakentajat polttavat ahkerasti, onneksi ulkona (ainakin toistaiseksi). Itse vihaamme tupakan hajua, eikä tunnu mukavalta että uuteen mökkiin pitäisi ottaa otsonointi ennen kuin siellä voisi oleskella. Pelkään vaan että noinkohan vaan vierailevat taiteilijat kävisivät ulkona käryttämässä iltapuhteella, jos vaikka sataa...mutta saapa nähdä ketä tontille ilmestyy (vai ilmestyykö ketään) kun aliurakoitsija on jättänyt tekijöiden mukaan kylmästi palkkoja maksamatta.

Sen verran pyyhkeitä maarakentajalle että yksikään ränniputkista ei ollut piirustuksiin merkityllä kohdalla, joten katolta tulevat vedet valuvat vielä sokkelin vierelle hiekkaan. On kuulemma helposti korjattavissa, niin varmaan onkin. Olisi hyvä jos korjauksen tulisivat tekemään ne kaverit jotka tekivät täytön, oppisivat piirustusten ja niiden lukemisen tarkoituksen. Oma kuntoni ei kestä lapion heiluttelua.

Luovutuksen piti olla korjatun aikataulun mukaan maaliskuussa. Toimittaja ajattelee nyt että jos se olisi ensi perjantaina. Saahan sitä unta nähdä. Toisaalta, "ensi perjantaina"-suunnitelma on pätevä myös ensi perjantaina.


No comments:

Post a Comment