Wednesday, October 5, 2016

Edistystä työmaalla...

Virolainen asennusporukka tuumi että heillä ei ole tänne turistilippuja ja aloittivat pystytyksen. Eipä siinä kauan mennytkään, nyt hirret ja kattotuolit ovat paikallaan ja niiden päällä pressut joten rakenteet pysyvät nyt kuivina. Toinen päätykolmioista on sekin paikallaan. Osaavia kavereita ja mikä tärkeintä, ajattelevat ensin ja tekevät sitten.

Terassille tulee kolme kattoa kannattelevaa tolppaa. Ne tukeutuvat pilareihin, joista laitimmaiset ovat jostakin syystä hieman lyhyempiä kuin keskimmäinen. Mammutin kaksi tolppaa ovat siis noin 17 cm liian lyhyitä. Arvelen, että ne ovat juuri sellaiset kuin ME-perustuksen saamissa piirustuksissa on määritelty, muutenhan meillä olisi varmasti sähköposti ja puhelin ollut kuumana.

Tämän ongelman ratkaisuun emme ota kantaa, paitsi sikäli että toimittajan työnjohtaja ehdotti liimapuupalasista tehtyä nippua pilarien päälle. Ei kuulosta hyvältä. Liimapuu tuskin kovin montaa vuotta kestää kun se joutuu tuossa paikassa jonkin verran sateelle alttiiksi ja nipussa tulee saumoja joihin vesi imeytyy kapillaarisesti (kestäisi kai kuitenkin takuuajan...).

Toimittajan työnjohtajien esimies tulee käymään tontilla perjantaina. Tulee olemaan mielenkiintoinen tapaaminen.

No comments:

Post a Comment