Monday, October 31, 2016

Vesikatosta ei tietoa, lunta tulossa

Tontilla on tullut käytyä melkein joka päivä, myös tänään. Rakentajat taitavat viettää pidennettyä viikonloppuvapaata. Suotakoon se heille, ovat painaneet pitkää päivää.

Kattotuolit ovat paikallaan ja niiden päällä kevyet pressut, sisätilat pysyvät nyt lähes kuivina. Ikkuna-aukot on muovitettu, olohuoneen ikkunat ulottuvat hyvin alas, joten niitä ei kannata ennen valua asentaa, eikä liukuoviakaan. Tilapäinen ulko-ovi on ilmestynyt oviaukkoon, joten jonkinlainen sääsuojaus on.

Ikkunat on tuotu tontille.  Tarkistin paketit päällisin puolin, ja aika hyvät muovitukset niissä näyttäisi olevan. Ulko-oven muovi näyttää tosin siltä että sen päälle satava vesi saattaa mennä kietaisusaumasta sisäpuolelle, se lienee viisainta suojata paremmin. Autotallin tarpeitakin on ilmeisesti saapunut, vaikka eipä noita muovituksia viitsi turhaan auki repiä.

Ruodelaudoitusta ei ole vielä aloitettu. Se onkin varmaan mukavaa keskiviikoksi luvatussa lumisateessa. Putkimiehiäkään ei ole vieläkään näkynyt, joten kellarin lattiaeristeet odottelevat oven vieressä aikaa parempaa.

Valuja tuskin pääsee tekemään ennen kuin vesikate ja yläpohjan eristys on paikallaan. Silloin sisään saa jonkin verran lämpöä vaikka aukoissa olisikin vain muovit. Kiihdyttimellä saa betonin kuulemma kovettumaan myös pakkasessa, mutta tuskin siihen on tarvetta - tai mitäpäs sitä arvailemaan kun säistä ja aikatauluista ei tiedä, ainoa saamani aikataulu on maaliskuun puoliväli jolloin teoriassa pitäisi voida alkaa kantaa kamoja sisään. Uskoo ken tahtoo.

Eteläsivun kattamattoman terassin alle pitänee asentaa suodatinkangas ja muutama kuutio soraa. Nyt se olisi tehtävissä kun laudoitusta ei ole vielä tehty, isolla koneella ei pääse lähelle mutta pienkuormaajassa on teleskooppipuomi joten sillä saisi tavaran kipattua reisilankkujen välistä lähelle. Haravalla levitys ja tasoitus käy aika nopsaan. Tämä on omalle porukalle sopiva pikkuhomma.

2 comments:

  1. Tsemppiä rakennusprojektiin! Otan osaa toimittajan valinnan johdosta. Olihan se myyntipuhe liian hyvää ollakseen totta. Päädyttiin onneksi toiseen toimittajaan omassa projektissamme.

    ReplyDelete
  2. Laita vappuna tänne "10 kiperää kysymystä mammuttihirrelle ennen tarjouspyynnön jättämistä" ?

    ReplyDelete