Thursday, October 13, 2016

Hiljaiseloa työmaalla, paitsi laskutusrintamalla

Perjantain 7.10. tapaaminen meni hyvässä hengessä ja viikonloppua jäätiin odottamaan positiivisin mielin. Tulipa nuolaistua ennen kuin tipahti. Asennusporukan piti palata jatkamaan työtä alkuviikosta mutta heidän piti lähteä paikkaamaan muiden työporukoiden jälkiä ympäri Etelä-Suomea.

Mammutin aliurakoitsija lähetti meille tänään neljän tonnin laskun. Hehän tulivat työmaalle paljon sovittua myöhemmin, juuri silloin kun autotallin pohja oli työn alla (siis täsmälleen aiemmin sovittuna ajankohtana). Näin ollen eivät päässeet ajamaan nosturia suoraan rakennuksen viereen, vaan lähtivät litomaan.

Jos olisivat tulleet sovittuna aikana, olisi pystytyksen ehtinyt vallan hyvin hoitaa. Jos olisivat tulleet edes pari päivää aikaisemmin, olisi tallin pohjustustyön voinut järjestää siten että rakennuksen viereen olisi päässyt. Eikä tuolloinkaan olisi yhden hiekkakasan siirto kaivinkoneella kauan kestänyt.

Mammutin työnjohtaja oli sanonut että laskun voi lähettää meille. Ai niinkö se menee että Mammutti voi omille alihankkijoilleen antaa avoimen laskutusvaltakirjan...sepä nähdään.

Autotallin perustukset on maksettu ME-perustukselle, mutta näyttää siltä että ne sisältyvät Mammutin toimitukseen eli olemme maksamassa niitä toiseen kertaan...sekin jää nähtäväksi. Olipas hyvä että talousjohtaja pyysi lukemaan sopimuspapereita läpi tarkemmin. Hermostui kun sanoimme sitten että ai täällä laskussahan mainitaan perustukset, sopiiko että vähennämme Mammutin laskusta ME-perustusten osuuden. Ainakin tallin osuus on paperien perusteella kiistaton.

Taisi muuten aiemmin jäädä kertomatta että kun talliin tulee lattiakaivo (jota ei ole vielä toimitettu), kysyimme Mammutilta että miten menetellään viemäriputken ja lattiakaivon kanssa, tuntuisi järkevältä asentaa ne suoraan paikalleen ja täyttää ja tiivistää pohja vasta sitten. Mammutin työnjohtaja sanoi että viemäriputken pää jätetään näkyviin ja heidän alihankkijansa kaivaa sen ja kaivon sitten paikalleen. Tuntuupa järkevältä kaivaa lapiolla tiivistetty murske auki uudelleen, upottaa putki ja kaivo ja tehdä tasoitus ja tiivistys uudelleen. No, omapahan on asiansa.

Viemäröinneille yms. tehdään kuulemma timanttiporauksena reiät ontelolaattaan. Eipä ole tekijöitä näkynyt. Voihan se tietysti olla että poraukset tehdään vasta valun jälkeen, mutta itseäni kyllä kuumottaisi tarjota timanttiporaa laattaan jonka sisällä on lattialämmitysputkisto asennettuna.

Lämpöpumppu tulee eri toimittajalta, nyt se on välivarastoituna. Heitäkin kiinnostaisi kovasti milloin sen voisi tuoda. Vaan Mammutiltapa ei saa valujen aikataulua, eikä juuri muutakaan aikataulua. Tilaajan pitää kyllä hoitaa asiat niin että milloin vaan Mammutin herroille sopii tuoda romppeita tontille niin varastointipalvelut pelaa.

No comments:

Post a Comment