Monday, November 7, 2016

Tahti paranee

Tänään oli mökillä ilahduttavasti neljä miestä tekemässä. Sisäänkäynnin osalta oli kattopellit paikallaan, itse mökin katon eteläpuoliselle lappeelle oli ilmestynyt aluskate.

Putkimiehet olivat käyneet paikalla laatan reiänpaikkoja mittailemassa, mutta jotakin tarvikkeita kuulemma puuttui. Tulevat huomenna kahdeksalta uudelleen. Hyvä juttu, ihmettelinkin että aikovatko tosiaan vetäistä reiät vasta valun jälkeen.  Täytyy siis aamulla tehdä uusi käynti ja varmistaa että kellariin tulee viemäröinteihin ne haarat mitä piirustuksiin on merkitty, wc, pesuallas ja teknisen tilan lattiakaivo. Pitäisi tietysti voida luottaa että ne sinne tulee mutta jotenkin epäilys iskee mieleen.

Pari asiaa pitää vielä lisäksi varmistaa, yksi on putkitus kaapelia varten katolta tekniseen tilaan siltä varalta että katolle ruuvataan aurinkopaneeleita jossain vaiheessa. Toinen on ilmanvaihtokojeen paikka, jos putket menevät katolle, olisi järkevin paikka kodinhoitohuoneen katonrajassa. Jos kone sijoitetaan tekniseen tilaan, tarvitaan putkia neljä.  Niin ja tietysti telkku-, radio- ja 4G-antennikaapelien vetoreitti. Parempi varmistaa tässä vaiheessa riittävän moneen kertaan.

Kellarin laattaan kannattanee ottaa Mastertop-pinnoite niin ei tarvitse maalata. Se ei estä muuta pinnoittamista, joten sinne voi laittaa vaikka parketin jos alkaa siltä tuntua.

No comments:

Post a Comment