Sunday, November 27, 2016

Hyvitykset tiukassa

Hyvä oli tuo Mammutin talousjohtajan käsky että pitää lukea papereita tarkasti kunnes ymmärretään.

Tätä neuvoa on nyt noudatettu huolella ja todettiin että esimerkiksi lämpöpumpun hinnaksi on merkitty reilut 13000€ mutta koska valitsimme toisenmerkkisen, hyvitys olikin...yllätys yllätys, vain 10 k€. Tarvitseeko mainita että asennuksesta ei olla hyvittämässä mitään.

Toisin sanoen jos lämpöpumpun asennus on tonnin työ, mammu saa lämpöpumpusta noin 4000€ vaikkei osallistu asiaan mitenkään. Tästä muuten vielä kättä väännetään.

Saunan piippu tulee kiukaan ohella toiselta toimittajalta, sen hinta oli vajaat pari tonnia, arvatkaapa onko sen asennustyön hyvityksestä puhuttu mitään?

Saatiin myös lasku jossa lukee "Autotallin ovi 1 kpl". Erikoista, sillä talliin tulee 4 ovea. Tosin oviin kyllä tilattiin kauko-ohjattavat avaajat joten saattaisi koskea niitä. Eipä huomattu tarkistaa ajoissa, niistä maksetaan 55€ yli ohjehinnan. Mammu saa niistä kuitenkin alennusta, joten nylkevät ilmeisesti niistäkin. Tämä nyt on pikku juttu mutta heidän kauttaan ei kannata tilata ainakaan mitään ekstraa, halvemmalla saa jos ostaa rautakaupasta listahinnalla.

Tätä laskua ei sellaisenaan makseta. Kyllä laskussa pitää lukea mitä se koskee, muutenhan emme voi osoittaa mitä on maksettu. Reklamoitu on.

Mökillä kattopellit makailevat edelleen paketeissaan maassa, katon asentajista ei tietoakaan. Pallo taitaa olla nyt kattofirmalla. Katolla on aluskatteen ja pressujen päällä viitisen senttiä lunta, toivottavasti ne kestävät.

Sisällä putkimiehet olivat laittaneet läpiviennit paikalleen, betoniverkot on levitetty, ja leikelty, käydessäni korokepaloja ei ollut vielä paikallaan. Lämmitysputkiston asennus lykkäytyi ensi viikkoon. Kiinnityksessä asennusfirma suostui käyttämään valmistajan hyväksymää tapaa, pitää kuitenkin olla haukkana paikalla tarkistamassa miten on.

Autotallin runkotolpat ovat pystyssä, lattiakaivo ja viemäröinti paikallaan ja pohja tasattu. Tässä on taas anturan jäätymisriski sisäpuolelta, pitää käydä katsomassa onko tallin pohjaan levitetty lattiastyroksit. Säätiedotus lupaa tiistai-illaksi 15 astetta pakkasta.

1 comment:

  1. Hyvä juttu että teitte reklamaation. Meidän naapuriin on myös tulossa ilmalämpöpumppu, mutta yhtään en tiedä keneltä sen hankkivat. Toivottavasti kaikki menee kuitenkin odotetusti. Meillekin sellaista harkitaan.

    ReplyDelete