Thursday, November 10, 2016

Uusi työnjohtaja piipahti tontilla

Kohdetta hoitamaan tuli uusi työnjohtaja ja hän tuli ensi töikseen käymään tontilla. Oli ihan hyvä keskustelu, ja hän olikin jo jämäkästi hoitanut yhden kuljetuksessa vaurioituneen ikkunan vaihdon (se saapuu sitten aikanaan). Sanoi ettei kohteen tilanteesta ollut toimittajalla oikeastaan mitään tietoa, joten oli hyvä tulla paikan päälle.

Sain positiivisen vaikutelman, toivottavasti ote pitää.  Kunhan ei käy liikaa Oulun suunnalla ettei talon tavat tartu.

Julkisivun räystäslaudoitus oli työn alla, katon etelälappeella oli aluskate paikallaan, ruodelaudoitus osittain. Vesikatteen asennus saattaisi onnistua ensi viikolla, toivottavasti jo alkuviikosta koska ennuste lupaa plussaa loppuviikolle, se tietää vesisateita.

Asentajat olivat laittaneet muovit kellarin ikkunoihin ja oviaukkoon ja tuomani 9kW lämmittimen sinne pöhimisemään. Kellarissa olikin jo ehkä viitisen astetta lämmintä, joten pohjan jäätyminen on pysähtynyt ja alkaa pikku hiljaa sulaa. Seinät imevät lämpöä sikana, samoin ontelolaatoista tehty välipohja, joten nopeita muutoksia ei tuolla teholla saada aikaiseksi. Pinta-alaa on kuitenkin 125 neliötä.

Löpölämppärillä saisi helposti 20-50kW lämmitystehoa, mutta en mielelläni polttaisi dieseliä sisätiloissa hajun ja hiukkasten takia, etenkään yläkerrassa jossa hirsiseinät jäävät näkyviin. Väitetään kyllä ettei lämmitin tuota hajua, saattaa olla, ja mikseipä sitä voisi vähän aikaa käyttää kellarissa.

Tutkimme jälleen tilaussopimusta. Siellä sanotaan selvästi että sokkelista ylöspäin seinät ovat hirttä. Kuitenkin päätykolmiot ovat lautarakenteiset, ulkoseinässä on hirsipaneeli. Harmillisinta toteutuksessa on rakennusta kiertävä selvä rako ylimmän hirsikerran ja paneelien välissä. Toki ulkoverhoilu tarvitsee tuuletuksen, mutta tulos on kyllä typerän näköinen. Parempi olisi ollut jos seinät olisi tehty niin kuin sopparissa on mainittu (ja laskutettu). Tästä vielä keskustellaan.


2 comments:

  1. Itselleni perustukset ja pohjatyöt tehtiin heti maaliskuussa ja niin aikaisin, että valuun upotettiin varmuuden vuoksi lämmityslangat, jotta se ei jäätyisi. Onneksi kevät piti pohjan sulana, vaikka yöpakkasia olikin.
    Pohjatyöt ja niinkuin koko projekti meni nappiin, koska valitsimme luettavat urakoitsijat. Tontille tuli kontion hirsitalo vesikattopystytyksellä, koska mammutin tarjous oli ylimalkainen ja siinä oli paljon epäselviä kohtia, joista ei saanut selkoa mestarimmekaan tarkennuksista huolimattakaan. Muilta tarjoajilta ei saanut sitä mitä halusimme.
    Muutimme sisään vuosi sitten.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Onnittelut onnistuneesta projektista!
      Tämä prokkis on vielä sen verran alkuvaiheessa ettei lopputulokseen vaikuttavia mokia ole vielä paljastunut, tuota hirsipanelivitsiä lukuun ottamatta. Tähän asti tontilla operoineet urakoitsijat ovat kyllä hoitaneet hommansa. Eniten ottaa pattiin toimittajan asenne, ihan kuin olisi syyllistynyt johonkin rikokseen kun on tullut laittaneeksi nimen paperiin.

      Delete