Wednesday, December 7, 2016

Valut tehty, talli pahasti vaiheessa

Viime viikon alussa kävi putkimies asentamassa lattialämmitysputkistot ja jakotukit. Vähän oli vääntöä kiinnitystavasta. Eipä ollut asennusfirmalla osoittaa putkitoimittajan hyväksyntää surrilankakiinnitykselle, joten kiinnitys tehtiin sitten nippusiteillä. Siitä tulee kuulemma 4,5€ neliölle lisäkustannusta. Pidän kyllä hyvin outona että valmistajan hyväksymästä menettelystä peritään lisähintaa. Emme oikopäätä luvanneet maksaa.

Vaan eipä asentaja mokoma viitsinyt katkoa nippusiteiden päitä, ne jäävät ikävästi sojottamaan valusta ja kiusaavat hionnassa. Suurin osa saatiin napsittiin poikki rakennusporukan kanssa.

Valu tapahtui lopulta 30.11. asuinkerrokseen ja 1.12. kellariin. Sepä kävi sähäkästi, muutama tunti ja 125 neliötä laattaa kallistuksineen tuli valmiiksi. Seuraavana päivänä pinta kesti jo kävellä, ja yläpohjan höyrysulun asennus alkaa.

Vein kellariin Gree-merkkisen kosteudenpoistajan. Säiliö täyttyi ensimmäisenä yönä, päivän aikana se tuli melkein täyteen. Rakentajat onneksi tyhjentävät sen aamulla ja illalla.  Säiliön tilavuutta en ole mitannut mutta se on arviolta 6-7 litraa. Jos vuorokaudessa saa tiivistettyä 14 litraa, tekee se 10 vrk:ssa jo 140 litraa ja kuukaudessa yli 300 litraa. Hyvä lisä tuuletukselle. Täytyy tarkkailla tilannetta kosteusmittarista. Sitten kun rakentajat lähtevät joululomalle, pitää laittaa letkunpätkä kuivaimeen ja johtaa kondensoitu vesi suoraan viemäriin.

Luulisi että tulee halvemmaksi tiivistää höyry vedeksi ja palauttaa lämpö sisätilaan kuin poistaa kosteus pelkästään tuulettamalla. Nytkin lämmitys imaisee 12kW, eli noin 1,5€ tunnissa, vuorokaudessa noin 36€, kuukaudessa siis reilun tonnin. Eiköhän tässä lähimmän viikon aikana saada yläpohjaan eristettä ja ikkunat paikalleen, alkaa torppa pysyä lämpimänä pienemmälläkin teholla. Eipä silti, pientä kai nuo muutaman tonnin lämmityskulut on kokonaiskuluihin verrattuna.

Kattomiehiä on odoteltu nyt yli kuukausi, pitäisi kuulemma tulla viimeistään ensi viikolla. Saa nähdä montako kuukautta ovat tulossa "ensi viikolla".

Autotallissa on runko pystyssä mutta ei muuta. Pohja on jäässä ja valu tietenkin tekemättä. Sitä voi ajatella vasta sitten rakennus on lämmönpitävä. Kumma kyllä kattotuolit eivät menneet miksikään vaikka lojuivat syksyn sateessa.

Jos nyt jotain positiivista haetaan niin Mammutin puutavarassa ei ole valittamista. Tukevaa ja hyvälaatuista materiaalia. Terassin kyllästetyt runkolankutkin on kyllä varman päälle mitoitettu.

Uusi työnjohtaja on myös asiallinen kaveri. Vielä jos pääkonttori muuttaisi linjaansa ja vastaisi viesteihin niin käsitys voisi muuttua. Nyt siellä on "pää pensaaseen"-linja, eli jos asiakkaalla on jotakin huomautettavaa niin kysymys tai palaute jätetään kokonaan huomiotta, äkillinen kuulon ja lukutaidon menetys iskee hetkeksi.


No comments:

Post a Comment