Thursday, August 18, 2016

2016-08-10
Aikataulujen saaminen Mammutilta on edelleen haasteellista. Pystytysporukasta ei ole tietoa. Sen sijaan saatiin kyllä kehotus hankkia 30 kuormalavaa ja 4-5 pressua hirsinippujen suojaksi.

Kauppasopimuksessa lukee että tilaajan pitää järjestää paikalle "sosiaalitilat". Lukaisin netistä että mitä se voisi tarkoittaa ja löysinkin jotain (Finlex 977/1994):
  • vessat joissa käsienpesumahdollisuus ja suihkutilat, erikseen miehille ja naisille
  • pukeutumistilat erikseen miehille ja naisille, tilassa yksi istuin kahta työntekijää kohti
  • taukotila jossa vähintään 1 neliö per työntekijä. Käsienpesumahdollisuus (vessan käsienpesuallas ei kelpaa)
  • kuivaushuone tai -kaappi josta poistoilma pihalle
  • lukittava kaappi jokaiselle työntekijälle
  • kaapin edessä on oltava tyhjää tilaa riittävästi, seinään 1,4 m. Jos vastakkaisella seinällä on kaappi, 2,1m. Myös on säädetty minimikorkeus tilalle (2,2m).
  • ruokailutilassa pitää olla jääkaappi ja lämmitysmahdollisuus. Tilaa neliö per työntekijä.
  • sosiaalitilat eivät saa olla työkohteessa (tarkoittanee sitä että pitää olla erillinen koppi)
  • tilat siivottava päivittäin
Mitenkähän mahtaa olla että voiko toimittaja siirtää työnantajavastuun yksityishenkilölle...hieman epäilen.  Melkoinen hotelli tuonne pitäisi hommata.

2016-08-16
Kas, nyt tuli puhelu kattotuolien toimittajalta. Pitäisi olla niitä vastaan ottamassa. Tietysti aluspuita tai kuormalavoja pitäisi olla käytettävissä. Vaimo oli niitä vastaan ottamassa ja opastamassa melkein puolille öin. Kuski hoiti kyllä hommansa hyvin.

2016-08-17
Loput kattotuolit tulivat paikalle. Eikun taas työmaalle niitä vastaanottamaan.

2016-08-18
Hirsinippuja tulee ja taas pitää olla työmaalla niitä vastaan ottamassa. Kyllä on mukava tämä muuttovalmis talo. Vaimo keskusteli taas mammutin työnjohtajan kanssa. Ei kuulemma oikein vieläkään kiinnosta, mutta suostuu käymään paikalla huomenna (saas nähdä, pitääpä käydä sitä ihmettä katsomassa).

Pystytysporukasta ei ole tietoa vaikka tavarantoimituspäivä on ollut tiedossa jo muutaman kuukauden. Työnjohtaja sanoi että nyt sitä aletaan suunnittelemaan. Haukkui taas siinä sivussa myyntimiehet. Vaimo sanoi että teillä on selvä ongelma johdossa toimitusjohtajasta alkaen. Itse olen toiminut yritysmaailmassa 30 vuotta enkä voi ymmärtää moista omaan pesään paskomista. Kertoo paljon yrityksen ilmapiiristä.

No comments:

Post a Comment