Monday, August 22, 2016

Mammutin työnjohtaja suostui viimein tulemaan paikalle perjantaina. Hieman jähmeä oli tunnelma mutta kun käytiin asiat läpi niin kyllä se siitä suli. Joutuipa myöntämään että tallirakennus kannattaa jättää siihen vaiheeseen kun nosturia ei enää tarvita päärakennuksessa. Sanoi ettei sitä kuvista oikein pysty päättelemään ja että oli hyvä käydä paikan päällä. No mehän on siitä sanottu lukuisia kertoja, mutta minkäs sille mahtaa jos toimittaja ei usko.

Helpottaa meitäkin kun ei tarvitse ressata. Saapa nähdä milloin pystytys alkaa, toivon totisesti että pystytysporukka on edes nähnyt hirsiä aikaisemmin, ja että ainakin nokkamies ymmärtäisi suomea.

Porakaivontekijät puhalsivat kivimujun metsään vaikka oli puhe että se laitetaan säiliöön. Siitä muodostui melkein puoli metriä paksu kova köntti. Porari pli kuulemma kysynyt kaivurikuskilta. Saahan sen siitä pois mutta samalla lähtee kuntta, tulee ylimääräistä maisemointityötä turhan päiten. On se kumma kun kenen tahansa lupa kelpaa mihin tahansa, pääasia että pääsee mahdollisimman helpolla. Muuten kaivojen teossa ei ollut valittamista.

Vielä toteaisin että kattotuolit oli nosteltu nojalleen kasvavia puita vasten. Onneksi ei ole tuullut, saatiin pönkättyä ne ennen kuin kuori ehti hieroontua rikki.  Tämäkin asia pitää valvoa tarkasti ja varmistaa että työmaalla on materiaalia jolla pönkkäys voidaan suorittaa.

Posti toi vielä pari kuormalavallista tavaraa, muutama sata kg. Jätti ne tietenkin keskelle ajoväylää, kuinkas muuten.

Tänään oli kuitenkin hyvä päivä rakennuksella. Maasuodatuskentän poistoputki on nyt upotettu ja itse kentän kaivaminen hyvässä vauhdissa. Maasto on sen verran kalteva että loppupää pengerretään hieman koholle ja alkupää jää puolestaan hieman suosituksia syvemmälle. Kentän putkille on kuitenkin määritelty kaltevuus joten näillä mennään. Hyvä siitä tulee. Pohja näyttää olevan sen verran hiekkaista että todennäköisesti harmaat vedet imeytyvät maaperään ja poistoputki jää kuivaksi. Onpahan kuitenkin tehty lupaehtojen mukaisesti.

No comments:

Post a Comment