Friday, August 26, 2016

2016-08-24 Umpisäiliöt rinteeseen
Umpisäiliöt piti sijoittaa aika syvälle, anturatason alapuolelle. Niiden ulkopuolisen täytön ajaksi ne täytettiin vedellä. Oma hommansa siinäkin, paljun täyttöön hankitulle polttomoottoripumpulle tuli käyttöä. Imuletkua järveen viritellessä pumpun päässä oleva muovinen adapteri otti ja katkesi, haurastunut mokoma.

Arvatkaa löytyikö mistään? No eipä tietenkään. Samanlaista ei saa varaosana (IKH), pitäisi ostaa koko pumppuosa, metallista vastaavaa tosin saisi tilaamalla seuraavaksi päiväksi (ehkä). Eikä löytynyt vastaavaa Motonetistä, Puuilosta eikä Jyskän varastomyymälästä, vaikka niissä hyvin samanlaisia pumppuja ja imuletkuja myydäänkin. Joku viritys pitäisi siis kehittää, ei tässä jouda pikkuosia odottelemaan. Toiselle osastolle siis ja Motonetistä löytyikin silikonista tehtyjä supistajia ja jatkopaloja (ilmeisesti turbotarvikkeita), siispä sellainen ja letkunkiristimiä mukaan.

Puuilosta piti vielä hakea 40 metriä lisää 2" letkua, jatkopaloja ei ollut kaupassa, joten taas piti inspiroida. No, pari metrin mittaista 50mm viemäriputkitaakia ajanee saman asian. Muistaessani nappaan vielä kourallisen letkunkiristimiä ja 7 mm hylsyn niitä varten akkuruuvariin. Ovat sen verran ikäviä ruuvattavia käsipelissä.

Letkuepisodien jälkeen täyttö sujui mallikkaasti, ei tullut kellotettua mutta ehkä 10-20 minuuttia per pytty. Kyllä 2" letkusta tulee tavara liukkaasti.

Anturatason alapuolella tuli vastaan savikerros, onneksi oli kuivaa. Säätiedotus lupasi kuitenkin seuraavalle päivälle sadetta, joten illalla tehtiin ylimääräinen neljän tunnin vuoro niin että saatiin pytyt ankkuroitua paikalleen kankaalla ja soraa siihen päälle.
Säiliöiden päälle saa laittaa enintään 80cm maata, tähän "ostettiin" puoli metriä lisää täyttövaraa latomalla niiden päälle puoli metriä routaeristettä (styroksia). Sehän ei paina juuri mitään, näin saatiin täyttövaraa 130cm. Se antaa vapaammat kädet rinteen muovailulle, ellei tämä riitä niin sitten ensi keväänä kuoritaan kerros maata pois ja laitetaan lisää. Se ei ole kaivinkoneelle kuin parin tunnin homma.

Tämän jälkeen saatiin ulkopuoliset täytöt melko lailla lopulliseen muotoon, viimeistely tehdään syksyllä valmistuvan pihasuunnitelman mukaan ja toteutetaan keväällä.

2016-08-23 Maasuodattamo
Mökin pohjoispäädyn puolelle on sijoitettu kaksi viiden kuution pullokaivoa, niistä rantaan päin harmaille vesille maasuodattamo. Kaivamisen kannalta hieman hankala työjärjestys, piti aloittaa maasuodattamon purkupäästä ja edetä kohti taloa, muuten ei olisi naapurin tonttia lainaamatta pystynyt tuomaan soraa ja lopuksi ajamaan konetta pois. Eipä siinä muuta kuin korkeudet laserilla kohdalleen. Kerrallaan päästiin etenemään koneen ulottuvuuden verran.



No comments:

Post a Comment