Friday, August 26, 2016

2016-08-25 Villat saapuvat
Aamulla siis tontille, matkalta Jyskän varastomyymälästä pari peitettä mukaan. Onneksi kuormalavoja on vielä jäljellä, levitämme ne tontin nurkkaan pediksi ja pystytämme muutaman kakkosnelosen tueksi. Taas oli pienkuormaajasta hyötyä, raskasta olisi noiden lavojen kantaminen kymmenien metrien matkoja.

Kuorma tulee, auton takaa löytyy 3-pyöräinen 3-vetoinen trukki ja kuskin suosiollisella avustuksella saamme paalit säilöön ja peitteen päälle. Suurin paaleista oli kahdella isolla kuormalavalla muovitettuna, ne kyllä pärjäävät ulkonakin.  Irtopaketit olivat onneksi pelättyä paremmassa kunnossa, joten villat pysynevät pressun alla kuivina ainakin asennukseen asti.

2016-08-24 Ilmoitus saapuvista villoista
Illalla kahdeksan maissa soi puhelin. Kuski soittaa ja ilmoittaa että villaa on tulossa aamulla kymmenen paikkeilla reilusti, pitäisi varata niille pressuja ja olla niitä vastaan ottamassa! Kivaa, entäs jos olisimme olleet vaikkapa jossain työmatkalla! Miksei tästä(kin) olisi voinut talotoimittaja ilmoittaa vähän aikaisemmin. Tai no se olisi vaatinut tietysti jonkinlaista koordinointia, ja se tuntuu olevan melko lailla hukassa, ainakin tällä talotoimittajalla.

Siltä näyttää että talotoimittaja tilaa alihankkijoiltaan tavarat ja käyttää sumeilematta asiakkaan tonttia välivarastointiin ja asiakasta varastonhoitajana. Saapa nähdä paraneeko vai paheneeko kun ja jos projekti edistyy.

Nyt alkaa kyllä jo tottua siihen että muuttovalmista mökkiä rakennettaessa pitää olla käytettävissä 24/7 ja työmaalla pitää käydä vähintään kahdesti päivässä, ellei kolmesti.

1 comment:

  1. Trukki varmasti onkin hyvä apuväline näissä töissä. Meidänkin täytyisi jostain saada dieselhaarukkatrukki, että päästään jatkamaan töitä. Kovasti on lastattavaa ja nostettavaa. En tiennytkään, että jos ostaa muuttovalmiin mökin, täytyy itse olla paljonkin osallisena. https://www.mitsubishi-forklift.fi/

    ReplyDelete