Wednesday, September 21, 2016

Ei päivää ilman taistoa.

Käväistiin tontilla 20.9. eli tiistai-iltana. Ensin positiiviset asiat: ME-perustuksen kaveri oli työstämässä porrasaukkoa. Kuinka ollakaan, vika oli mammutin dokumenteissa. Onneksi tästä menee lasku oikeaan paikkaan.

Betonia leikattaessa ja timanttilaikalla tasoitettaessa pölyä lähtee aivan sairaasti, otin lehtipuhaltimen jonka avulla irtoava pöly saatiin puhallettua kellariin. Aika hyvin toimi.

Ja sitten ne negatiiviset: Mammutin asentajilla on pulma. Kun eps-eristettä sokkelissa on pääosin 250 mm, laitetaan se kuulemma ulkopintaan eikä keskelle betonia. Yläreunassa ulkopinnassa on noin puolen metrin matkalla eristeen paksuus on 70 mm. Heidän kuvissaan seinään pitäisi pultata juoksu kannattelemaan terassin orsia. Eps on tietysti eri asia kuin betoni, ovat ihan oikeassa siinä. Kysyivät työnjohdoltaan neuvoa.

Siitäkös riemu repesi. Työnjohtaja valittaa (ilmeisen riemuissaan) ettei perustus ole piirustusten mukainen ja nyt kaikki kustannukset tulee meidän piikkiin, uhkaili vielä toimenpidekiellolla. Hieman erikoinen suhtautuminen, eikö rakentavampaa olisi tarkistaa suunnittelijoilta kuinka tällaiseen rakenteeseen terassi kiinnitetään.

Tuskin tämä kohde on ainoa missä rakennetta on käytetty. Mutta ei, hänen ratkaisunsa kaikkiin ongelmakohtiin on: asiakkaan syy, pelit seis ja laskutus pyörimään.

Kun työnjohtaja täytti ja allekirjoitti tuon "aloituspöytäkirjansa", hän luetteli siinä kohteen puutteet. Ainoa perustuksen puute oli tapit. Ymmärtäisin asian niin että allekirjoituksellaan hän hyväksyi ja vastaanotti työmaan omasta puolestaan.



No comments:

Post a Comment