Sunday, September 18, 2016

Mammutin konttorilla ylitöitä

Jos toimittaja olisi tontilla yhtä ahkera kuin konttorilla niin mökki olisi jo vesikatossa. Lauantaina näyttää aamupäivällä tulleen jokunen viesti ja jopa tänään sunnuntaina.

"Jos ette ymmärrä niin palkatkaa joku joka ymmärtää".  Heidän toimintansa menee todellakin yli ymmärryksen. He viittaavat dokumenttiin "Muuttovalmis mammuttikoti-ohjeita tilaajalle". Se toimitettiin meille pari viikkoa tilauksen jälkeen. Ei ne mitään ohjeita ole vaan lisäsitoumuksia ja velvoitteita jotka on vaan painettu mainosvihkosen muotoon. Toteaisin tässä vaiheessa että onneksi se saatiin vasta jälkikäteen.

Laitetaan nyt tähän perjantain episodista sen verran että spostin liitteenä tuli heidän työnjohtajansa täyttämä lomake "aloituskokouspöytäkirja", jonka he olivat täyttäneet ja puutteina kirjanneet "sosiaalitilat" ja perustuksen tapit. Se oli päivätty 19.8.2016.

Työnjohtaja ilmoitti edellisenä päivänä puhelimitse että tulee "piipahtamaan" tontilla, ollaanko paikalla. Missään vaiheessa ei ollut mainintaa että kysymyksessä olisi aloituskokous, olisimme tietysti kutsuneet paikalle myös vastaavan mestarin ja kvv:n. Ei meillä ole pätevyyttä antaa lausuntoa viemäreistä yms. Eikä kannata ottaa vastuuta asioista joihin ei ole kompetenssia.

Lapussa oli kirjattu puutteina mm. taukotupa ja perustuksen tapit. Työnjohtaja kysyi kyllä sosiaalitiloista ja vastasimme että wc on käytettävissä. Sitten siirryttiin seuraavaan asiaan. Rannassa oleva saunatupa täyttäisi kyllä mammun speksit taukotuvasta ja siellä se on ollut koko ajan, mutta sitähän tj ei kysynyt. No, hankitaan nyt sitten virallinen taukotupa. Eipä sille ole käyttäjiä näkynyt.

Erikoista on, ettei työnjohtaja maininnut perustuksen tapeista mitään. Jos hän olisi oikeasti täyttänyt tuon lappunsa vaikkapa seuraavana arkipäivänä 22.8. ja lähettänyt sen meille täydennettäväksi ja allekirjoitettavaksi, olisi ollut reilusti aikaa ottaa vastaavan mestarin ja kvv:n lausunto, ja ME-perustus olisi vallan hyvin voinut laittaa tapit. ME:llä riittää onneksi venymiskykyä ja he tulevat ne asentamaan aikaisin maanantaiaamuna.

Se tässä on merkillistä että kun olemme yhteydessä ME-perustukseen tai maarakentajaan T.Mäkelään, asiat etenevät positiivisessa ja rakentavassa hengessä. He ovat venyttäneet useaan otteeseen omia aikataulujaan mammutin takia (tosin aivan turhaan kuten lukijat ovat varmaan todenneet). Ilman heidän positiivista asennettaan olisimme jo luopuneet toivosta. Suuri kiitos heille, voin suositella.

Sen sijaan jos mammutilta tulee viesti niin huokaan raskaasti ja mietin että mitähän sieltä taas sataa niskaan. Ei tällä kyllä ole rakentamisen kanssa mitään tekemistä. Pyydän näin julkisesti anteeksi että olemme syyllistyneet tilauksen allekirjoittamiseen, se on suurin virheemme.


No comments:

Post a Comment